Dorthe Lolck, årgang 1969

Jeg er født og opvokset i Frederikssund. Ofte gik sommerferien til Tyskland med min familie, så allerede i en meget ung alder vidste jeg, verden var stor. Jeg kunne knap nok vente til jeg var færdig med skolen og efterfølgende bygge- og anlægsmaler 3,5 års mesterlære i en familievirksomhed i Herlev. Ca. to uger efter jeg havde modtaget mit svendebrev var jeg allerede på vej til Frankfurt som au pair i 1990. Jeg troede det ville være for et år, men jeg blev væk i sammenlagt 15 år.
* * *

Det var igennem de sidste 5 år i Tyskland, jeg blev ført ind i ayurveda og yogaens verden, noget jeg altid havde søgt, uden at kunne sætte ord på det.
* * *

Jeg mødte min lærer og besluttede at opgive min faste stilling, på daværende tidspunkt som receptionist, og fulgte ham på rejser i ind og udland for at lære om ayurveda og yoga, akupunktur, spirituel levevis. Set i bakspejlet var det en ny form for mesterlære jeg gennemgik.

Jeg blev udlært ayurveda-terapeut og yogalærer i november 2003 på Samadhana akademiet i Badenweiler, nær Freiburg.
* * *

Fra 2003-2008 har jeg haft min egen klinik "Balinea Ayurveda & Yoga Atelier", Tyskland
* * *

På Sri Lanka har jeg videreuddannet mig i ayurveda i 2004, 2006, 2010 og 2011.
* * *

Jeg har modtaget privat yogaundervisning hos Dona Hollemann i Italien. Jeg tager flere gange om året til Tyskland hos min lærer, Rollf P. Adam for inspiration og videreuddannelse indenfor ayurveda og yoga.
* * *

I 2013 var jeg på et tre ugers ophold i Californien, hvor jeg blandt andet besøgte "Radical aliveness" retreat i Ojai, under ledelse af Dr. Richard Moss og hans partner Annalisa Mather. Det var en fantastisk rejse, hvor jeg blev fyldt op med nye indsigter og nye måder at betragte vores følelser og handlinger, ja vores måde at være på som mennesker.
* * *

Siden starten af 2008 er jeg på dansk jord igen og har i dag min forretning i Jægerspris, hvorfra jeg underviser yoga og giver ayurvediske vejledninger og behandlinger.
* * *

zq0o3691.jpg